Nézzük mitörtént ezen a héten

Mult pénteken kezdtem dolgozni. DFS (Duty Free Shop) Venture Singapore nevű cégnek dolgozom. Miénk az összes Duty Free bolt a reptéren és van üzletünk a városban is, ahol mindenki Duty Free áron vásárolhat. A cég amúgy még másik 15 országban képviselteti magát Ázsiában és Amerikában.

És mielőtt megkérdezné még több ember, nem, én nem a reptéren dolgozom, hanem a az egyik központi irodában a 3 közül. Nálunk vannak a pénzügyesek, könyvelők és az ITsok. Kb 200 ember. 70%uk kínai, 38% indiai és 2% európai!!! Persze amikor azt mondom kínai meg indiai, az szingapúrit jelent, csak eredetileg onnan származnak, de erre már egyikük se emlékszik :-). Nem is olyanok, mint az igazi kínaiak, meg indiaiak. Ők már tényleg szingapúriak. Úgy is beszélnek. A kiejtésük valami katasztrófa, elnyelik a szavak végét mind a kínaiban és van egy csomó kreált szavuk, ami az angol és a kínai keveréke, ezt ők büszkén Szinglis-nek hívják. tehát az OK helyett azt mondják: OKláh, vagy csak Kéláh, ha meg azt akarják mondani, hogy: rendben van. ezt fogom tenni, akkor nem a OK, I will do that -et használják, hanem simám a CAN-t, ami angoul anyit tesz tudom, képes vagyok rá. Mire az ember lekódolja ezeket, letelik pár hónap :-)

Hogy mi lesz pontosan a feladatom, az még elég képlékeny, de mindenféle HR-os dolog.
A főnököm egy 30 év körüli csajszi, nagyon jól beszél angolul, szép a kiejtése, van egy 5 éves lánya, angliában tanult és élt Shanghaiban is. A munkatársaim egy 25 éves jány és egy másik gyakornok, de ő itt jár suliba és csak félmunkaidős. Van még egy mésik nő is, de ő még szülési szabin van. Itt amúgy a szülési szabadség 3 hónap!!! Jól olvastátok 3 hónap!!! Ez nagyon durva... Bár még nem szültem, de biztos nem lenne elég 3 hónap....

Na szóval elég fiatal a bagázs. Reggel 9 re kell menni és 5:45ig vagyunk bent közben 1 órás ebédszünettel, amit akkor veszel ki amikor akarod. Az irodával szemben van egy nagy Food Court, ahol rengeteg kaja közül lehet választani és nem is drágák. Bár hozzá kell tenni ettem már ott sok rossz dolgot, de azért még van mit kipróbálni.
Van ott egy nagyobb bolt is, züldségesek, gyömülcsösök, szóval unka után mindent meg lehet venni otthonra.

Ennyit a melóról egyenlőre. Szóval mostmár egész héten dolgoztam és ha az ember nem emgy sehova, max boltba meló után akkor ér haz 7-8 körül. Aztán vagy csinálok magamnak valami kaját, vagy megeszem amit vettem, csetelek az otthoniakkal és 12 körül lefekszem alukálni. Ezen a héten ez volt a ritkább, mert kedden mentünk Rinával háztűz nézőbe. Egy condóban néztünk sobát és hát baromi szép volt, úgyhogy úgy döntöttünk beköltözünk. A condó nem messze van a munkahelyemtől. Egy busz pont oda visz a ház elől. 3 szobás a lakás plusz nappali, minden szobában plazma Tv, mosógép, konyhafelszerelések...
Az egyik szobában Diana meg a huga lakik, indonézek, Diana légikisérő a Szingapúr airlines-nál, a huga meg az electroluxnál dolgozik. A másik szobában egy másik indonéz csajszi lakik, aki szintén légikísérő. Szóval Diana meg a másik csaj nem lesznek sokat otthon. A harmadik szobába meg mi költözünk majd Rinával. A Szingapúr airlines amúgy a világ legjobb légitársasága, ez mondjuk az árán is látszik!!!! Ipari drága!!
A ház egyéb felszereléseiről majd mmég írok, ha beköltöztünk és rakok fel majd fényképeket.

Jo is lesz elköltözni, mert a fiúk elhúztak nyaralni, úgyhogy egyedül vagyok itthon, na már amikor itthon vagyok.
Mert szerdán meg Katával a másik magyar lánnyal mentünk el egy indonéz koncertre. Érdekes volt, és az Esplanadában volt!! Kata kapott 2 ingyenjegyet és meghívott. Állítólag baromi híres banda volt.

Csütörtökön nem dolgoztunk, mert itt valami ünnep volt, úgyhogy elmentünk Bryannal egy szülinapi bulira. egy holland lánynak volt a partija. Azt mondtk vacsi is lesz, ezért nem ettünk semmit, de kiderült, h csak snackk volt, szóval eléggé kopogott a szemünk :-). Itt találkoztam végre európaiakal. 2 holand meg 2 német lánnyal... de hogy megmondjam az igazat, nem jötek be. Olyan tipikos európaiak voltak... Hidehek, humortalanok és valamiért felsőbbrendünek érezték magukat, vagy legalábbis ezt sugallták.

Mára ennyi!

Category: 2 comments

2 comments:

Qper said...

Legalább csinosak az indonéz lányok?

Boca said...

Diana csinos, olyan mint Kleopátra, a huga se rossz, de alacsonyak vékonyak és nincs mellük, szóval olyan ázsiaiak. De ezt nem bántásiból mondom :-)
A harmadikkal még nem találkoztam, mert ép LosAngelesbe repül, aztán meg Vietnámba...