Kínai nyelvlecke kezdőknek

1. Lecke - Hello


Helló - Ní háo (ejtsd NYÍ HÁÓ)
Hogy vagy? - Ní áo ma? (ejtsd NYÍ HÁÓ MA?)

Na gondoltam bávítem a kínai nyelvtudásotokat 0ról 0,1 re :-)
De ha mindig írok valamit és azt ti meg is tanuljátok akkor ha kínába vándorolok jövőre,a mi elég gyanus, akkor már megtudtok szólalni kicsit.

asszem tartozom az Ipoh-s utazásom beszámolójával. Pár hete meglátogattuk Nicol szüleit Malájziában, Ipohban. Kb 10en mentünk egy péntek este. A vicces csak az volt, hogy azok érkeztem meg utóljára, pontosan 15 percel a busz indulása előtt, akiknél a jegy volt, vagyis hogy csak lennie kellettt volna. De nem találták. Szóval olyan 5 percel az indulás előtt sikerült meggyőznünk a busztársaságot, hogy aza 10 hülya ki itt este 10kor a buszra vár az az a 10 ember akinek a buszon kellene már lennie. Szóval rendesek voltak és már zötyögtünk is Ioh felé.
Csak hogy lássátok, hogy egy 8 órás busz utat kényelesen is el lehet tölteni, saját DVD lejátszóval, hátradülthető székkel...



Az eltünt jegyek :-)
Aztán mikor odaértünk etünk a híres Ipoh-i csirkelevesből, ami nekem nem igazán jött be mert olyan nyers csirke íze volt.



Aztán elmentünk az egyik híres Buddha barlangba. Vagyishogy barlangba ami ilyen imádkozó helynek volt kialakítva, Buddha szobrokkal.
Bogica kedvenc édessége. Glutinus rizs mogyóróba hempergetve.

Ne etesd a majmokat, meg a Bocákat :-)

Szép kép. A két jóbarát.

Ez a gyümölcs a Jack fruit. Belül kisebb sérgés darabok vannak, aminek az íze a duriánra hasonlít. Meg a kinézete is, de nem az.
Ez egy hatalmas narancs féleség aminek az íze is a narancsra meg a grapefruitra hasonlít.
Maláj édességek:
Ez az úgynevezett Claypot rice,a mit ebben a cserépizében főzik, szóval olyan kicsit füstös, néha égett az íze, szóval nekem ez sem jön be. Bár az eddigi Claypot rice-ok között ez volt a legjobb.
Ez pedig egy másik Buddhás barlangban volt, ahol Natashával imádkoztunk. Vagyis csak imitáltuk.
Csoportkép.
Aztán kreatívoskodtunk.
Ez nagyon eredeti kép, de csak játszási.


Aztán ennyi. Hazamentünk.

Category: 0 comments

No comments: