Muffi Levele

Muffi olyan jól összefoglalta az elmult pár hetet, hogy minek is fogalmaznám meg újra? :-)

Sziasztok!
 
 
A legutobbi levelemben mar emlitettem, hogy eredeti terveimtol elteroen (pontosabban azokat rugalmasan kezelve :D ) ugy dontottem, hogy maradok Szingapurban meg nehany honapot. A jegyemet mar attettem augusztusra, nemregiben pedig sikeresen alairtam a szerzodest. Maradok azon a reszlegen, ahol eddig is dolgoztam (corporate reporting), a hiring freeze miatt (a gazdasagi valsag kovetkezteben nem vesznek fel uj embereket) maradok gyakornoki pozicioban, de a fizetesem megemelik 30%-kal, aminek csak orulni tudok.
 
Ha mar a gazdasagi valsagot emlegettem….nagyon furcsa dolog ez. A tobbiekkel errol szoktunk beszelgetni mostanaban. Ugyanis tudjuk, hogy valsag van, de errefele annyira nem erezni. Es bar a ceg sem generalt olyan profitot, mint amit tervezett, azert a luxus termekek piacan sem teljesen ugy csapodik le a gazdasagi valsag, mint otthon pl a gepjarmu gyartasban. Szoval, eleg morbid a helyzet: mig halljuk az otthonrol erkezo hireket, tajekozodunk a tomegmediabol, addig mi itt eljuk eletunket, es igazabol nem sokat erzunk a valsagbol. Max annyit ereztem kozvetlenul, hogy emiatt maradok gyakonroki pozicioban, de ez csak megnevezes. Szoval, erdekes dolgok ezek…..
 
Es ha mar szoba kerultek azok a dolgok, amik miatt morbidnak tunik a helyzet; ilyen pl az, hogy – mint mar emlitettem – juliusban repulunk Bangkokba. Nehany napja beszelgettem az egyik managerrel, es o kifejtette nekem, hogy milyen szerencsesek vagyunk, hogy itt vagyunk, es ragadjak meg minden lehetoseget es lassak minel tobbet a vilagbol, mert kesobb mar nem lesz ra lehetosegem, vagy ha lesz is, az mar nem lesz ugyanolyan, mint most. Ugyhogy hallgattunk is a szep szora es hirtelen felindulasbol vettunk repjegyeket Vietnamba! Szoval, majusban megyunk Vietnamba!!!! :) A sztorihoz azert meg az is hozzatartozik, hogy Piotr baratomra megint ramosolygott a szerencse, nem reszleteznem, hogyan tortent, de az a lenyeg, hogy a szallast o intezi Vietnamban is es Bangkokban is, ugyhogy ingyen toltunk majd kellemes napokat 5 csillagos szallodakban!!! :) Es ezzel meg nincs vege a dolgoknak…. ugyanis Vityo baratosnem marcius kozepen Thaifoldre utazik nehany baratjaval, es ha mar erre jar, mindenkepp ossze kell futnunk. Ugyhogy marciusban megyek Thaifoldre megint!!! :) Aztan, most, hogy Piotr tud ingyen szallast intezni, ugy dontottunk ezen a hetvegen atugrunk Indoneziaba!!! :) Az egyik indonez sziget csak kb egy oranyira van innen, ugyhogy leteszteljuk az ottani Holiday Inn-t! :) Szoval, ilyenkor szoktunk a tobbiekkel elmerengeni azon, hogy gazdasagi valsag van. Gondolom, mostmar ti is ertitek, miert mondom, hogy szamomra kisse groteszk a helyzet. Amugy nemreg megint kijutott egy kellemes bulibol is. Egy hazibulival nyitottunk, majd ujabb magaslatokra hagtunk, ugyanis egy buli volt az egyik felhokarcolo 70. emeleten!!!! Raadasul az a DJ jatszott, aki a Pump it up-ot remixelte! :) Most sok AIESEC-es ismerosomnek be kell, hogy ugorjon az a Camp, amikor vasarnap reggel a plenaris kezdete elott volt egy hatalmas after party, ahol a Pump it up adta meg az alaphangulatot!!!! (regi szep idok :D ). Amugy a DJ itt is eleg jol kevert, meg kaptunk ajandekba egy uveg Belvedere-t (kemeny az elet :D ), ugyhogy ritka jo buli kerekedett! Aztan szokas szerint az ejjel-nappali McDonalds-ba vettuk az iranyt hajnalban, ahol megint eleg sikeresen networkingeltunk, :) es tobbek kozott megismerkedtunk egy magyar sraccal! O az elso magyar, akivel Szingapurban talalkoztam! (Boca nem er) Annyit azert megosztanek veletek a fiatalemberrol, hogy elso szulott fiu gyermek, Peternek hivjak, a szulei elvaltak, az apukaja pedig Lajos. Hmmm, ha errol eszetekbe jutott valaki, akkor nem vagytok egyedul! Valentin napra meg bekoltoztunk az egyik hotelba itt, Szingapurban, mert megtehettuk. :) Sajnos a fiuk punnyadekok voltak, de azert Bocaval hajnalig beszelgettunk azokrol a mesekrol, amiken felnottunk. Aztan ennek eredmenyet egy paran meg is kaptatok masnap: Frakk es Petho Zsolt. :) (Ez az ember akkor is egy geniusz! :D )
 
Na, szoval ezek mennek mostanaban (meg a baranyfelhok). A melo azert eleg huzos volt eddig Februarban. Tulora utan meg egy kis tulora, es amikor pentek este fel11-kor is meg az irodaban vagyok, akkor a mosoly valahogy nem olyan oszinte az arcomon. De termeszetesen nem hagyjuk, hogy az ilyen kellemetlensegek elvegyek a kedvunket, ugyhogy aznap is elmentunk bulizni, es csak annyit jegyeznek meg, hogy megerte. :)
 
Szoval, meg maradok Szingapurban, dolgozom Szingapurban, elek Szingapurban, es utazgatom Azsiaban. Ha barkinek kedve tamadt csatlakozni, csak dobjon ram egy sms-t, a tobbit majd elintezzuk… :)
 
Irjatok, hogy otthon mi ujsag!
Papa
Annamaria/Muffi

Category: 0 comments

No comments: